u klik me,i klik u back :)

Selasa, 27 Julai 2010

Layan ja...

Hari ahad lepas dari pagi sampai malam asyik layan si Aiman saja. budak tu hampir 4 tahun sudah umurnya, tapi kalau bercakap fuhh...boleh tahan juga.sampai penat betul mau layan perangainya tu...dari minggu lepas janji mau bawa dia p men playground di Giant tu, so petang semalam akhirnya dapat bawa dia pi jalan2.bukan main hepi lagi dia ni....sampai bapa dia merajuk.sebabnya kalau bapanya yang mengajak jalan, dia tidak mau.dia sanggup menghadap disney channel tu dari ikut bapanya jalan2....time bawa dia p jalan2 sempat juga saya snap gambar dia ni...kita tengok aksi budak hyperaktif ni...



sampai ja terus lari x peduli sudah orang lain.yg dia tau mau naik slide tu ja.


hepi betul ni dia main.kami panggil2 pun dia langsung x mau tinguk....kesiukan sudah ni budak ni


penat main selamba rock ja dia p duduk kerusi untuk dijual dalam pasaraya Giant tu.


muka tiada mood sebab tidak berjaya memujuk saya untuk beli patung Timmy Time...hehehe...



dua2 budak ni x sabar2 bila sampai bab makan.mula2 saya fikir dorang ni mau makan dalam tu.Tapi si ucu pening sudah kepalanya nampak terlalu ramai orang.tiada feel mau makan KFC kunun...ceh...


Tidak dapat Timmy Time dia singgah kedai permainan ni pula...hah matanya tu asyik sudah tinguk2 toy macam mini roller coaster tu...

Tapi tangan kecil tu tangkap menantang ni.


Akhirnya dia berjaya juga dapat 1toy petang tu...saya tertanya2 berapa lama anak ayam warna pink tu boleh bertahan?

Budak hyper pun tau penat?petang tu terus tertidur.tgk tu...ada style lagi kan dia tidur...heheheh....

Petang tu lepas budak nakal tu tidur kami ramai2 tengok tv.join ja la warga emas di rumah tu tgk legenda jam 3pm drama dari Indonesia.kadang2 kita kena ada interaksi dengan orang2 tua ni. ndak la dorang ni rasa boring dan rasa tersisih sangat.tidak sempat pula saya snap gambar kami yg tgh bersantai diwaktu petang sebab time tu saya tengah busy sms kawan2...hehehe;).Tapi aktiviti makan buah tarap petang tu ada la juga sy snap sikit2...sambil saya makan buah rambutan yang masih mentah...:)


Pakcik Awang yang tolong ambil buah tarap untuk kami petang tu. hasil ptg tu 7 biji buah tarap tapi sebiji org kampung beli(dengan harga RM1) dan 5 biji jatuh berhamburan dalam sungai[semua ikan kenyang makan tarap petang tu...;)]


Ni lah buah tarap yang tinggal petang tu...nasib baik ada kalau ndak kempunan lagi x dpt mkn.


Ucu tukang kopek kulit...maka terserlah lah isi tarap yang putih, besar dan sedap...perrgghhh...mmg gantung ptg tu.kalau x jatuh dalam sungai mesti melantak la kerja kami...


terlampau hepi dapat makan buah tarap...hehehehe....


Sampai malam badan sakit2.walaupun x bersenam tapi kira senaman jugalah tu kan bila c Aiman asyik minta dukung saja walaupun berat kalah2 berat 10kilo beras.pastu kejar dia sana sini....adei...hrap2 adiknya, amira tidak ikut perangai abangnya yang terlalu manja tu...weekend ni kita panjat pokok rambutan pula okey...:)




























3 ulasan:

  1. ohh ini buah tarap ya..baru kenai. hehehe,
    hamoi ucu, lebarnya senyuman...

    BalasPadam
  2. excited dapat buah tarap tu la jadinya.

    BalasPadam