u klik me,i klik u back :)

Rabu, 27 Oktober 2010

Welcome to the CluB of 26!













Sejahtera team bloggers dan silent reader...

wahwahwah!!!

tidak sedar rupanya sudah menginjak tangga ke-26 semalam.

adididi....masa masuk opis tu ada kawan opis, samsidar tegur saya....

"birthday ko hari ni?welkam to the club of 26."

hah....!?

26?

hehehe..i wish...err what should i wish ah...?

i just want my life back to normal.just like before.

and please give me a chance...

thats all..:)

p/s : kepada semua kawan2 dan famili...terima kasih sebab ingat juga kamu bday saya ah...and spesel thanks to my bos n dear fren sebab sudi belanja makan...hehehehe...;)chow!!







































Jangan Bernafsu Dengan Barang Orang!



sejahtera wahai team bloggers dan juga silent reader...

he he he....banyak punya nafsu hah..sampai barang orang pun ko mau ah...;)
ini cerita bukan mau memburukkan sesiapa, tapi saya sekadar mau share dengan kamu semua di sini.mana tau kamu pun pernah kena macam saya dan macam mana mau mengelak daripada situasi macam ni.

situasi ni simple as ABC.tapi mau bagi keputusan tu yang ada susah siiiiiiiiiiiiiikit mau buat...:)


SAYA ADA KERETA
SAYA ADA LESEN
SAYA BOLEH MEMANDU


DIA TIADA KERETA
DIA TIADA LESEN
DIA BARU BELAJAR MEMANDU


eh, pinjam kereta ko.mau belajar drive nanti tengahhari(lunchtime)

ala...ada plan ni nanti.saya guna.sori ah...


Lebih kurang gitu la situasinya.kalau sekali tanya ok la.i can accept...tapi kalau sudah hari ni esok,lusa,bla...bla...bla....adush!!!tulung!tulung!apa alasan yang terbaik!!
bukan takmo bagi pinjam...siyes!!ada juga satu dua orang selalu pinjam, saya on ja sebab dorang sudah kategori alonso.
kalau yang baru saja belajar ni,takut juga kalau ada apa-apa yang berlakukan.jadi lebih baik kita mencegah sebelum terkena.
kesimpulannya sabar-sabarlah dulu sayang...jangan terlalu bernafsu dengan barang orang ^_^
Chow....pEaCe No WaR!!!

































Sabtu, 23 Oktober 2010

i'm still counting& OT

Sejahtera wahai team bloggers and the silent reader.tinggal 4 hari lagi.fuhh...ni ari kurang 1 kg lemak d perut. Dalam masa 1 hari ni saya secara terpaksa sukarela untuk bertukar kerja...menjadi cleaner di opish terchenta ni.tapi puas hati dapat bersihkan sendiri library ni.thanks to kak rina tolong lap2 habuk tadi di rak depan.mula2 diorang tu turun mau buat HRMIS.tapi kak rina bilang system down.sebab mau hilang boring dia tolong saya dan isma setup untuk Program Rakan Muda minggu depan.

Siap kerja pembersihan di opis saya, Isma and the Geng bergegas pula p dewan syarahan untuk setup tempat perasmian.o ya,tempat ku tu hanya digunakan untuk jamuan makan tengah hari ja...hehehe.

Penat kemas sini sana, Kak Lyn jerit jemput makan buah pisang.kalau dapat duduk tu memang tamau berdiri sudah. Sini sana rasa lenguh.apa lagi kak lyn ajak layan cd yang dia pinjam di library bandar.best juga ceta tuh.tapi apakan daya.tak dapat teman kak lyn tengok cd sebab nak cepat siapkan keja supaya boleh update blog^_^hehehe...

Jumaat, 22 Oktober 2010

Menghitung lima HaRi.

Sejahtera wahai team bloggers n silent reader...lima hari bukan masa yang lama.pejam celik habis la lima hari tu. celik pejam pun akan habis la lima hari tu:D
dalam masa lima hari tu saya kena atur strategi baru.untuk diri sendiri(yang utama),untuk keluarga(yang terchenta),untuk masa depan(yang terpenting), dan untuk bakal....(apakah?~~~bunyi siulan burung~~~saspen...saspen...)
Menghitung hari kali ini tidak sama seperti tahun-tahun yang lain.kena fikir orang lain selain diri sendiri juga.bukan fikir pasal jiran sebelah yang ada kantin baru tu,tapi kena fikir dorang kiko yang comel2 tu.hmmm...tiba-tiba teringin mau balik kampung.ingat budak2 yang kiut tu.betul-betul bikin geram.
on the way to finish my counting~~makes some preparation...nanti tidaklah terkejut sangat yo...:)
Happy counting your day Deem...^_^

Selasa, 19 Oktober 2010

Luahan hatimu...maafkan saya.

Sejahtera wahai team bloggers n all the silent reader...nilah minggu yang sibuk saya rasa.tapi tetap cergas dan ceria untuk menjalankan kerja yang diamanahkan oleh kerajaan....(chewah!ayat mau minta lagi bonus ka ni cewek?:P)walaupun sibuk dengan kerja, saya tetap curi masa untuk update blog ni dan menziarahi blog kawan2 semua.but i'm so sorry kalau saya tak sempat lagi membalas kunjungan kawan2 blog sekalian....huhuhu...apakan daya, saya hanyalah semut merah...:P
Dalam keterujaan mengupdate file aset,sempat lagi meluangkan masa untuk melayan luahan hati kakak saya yang sudah 4 bulan pregnant tu. biasalah...orang yang sudah berpengalaman selalu juga bagitau saya yang orang sedang mengandung macam-macam ragamnya. sementara tunggu jam dia mau p klinik tu,kami chat onlined FB ja.dengan penuh yakin saya bersyarah dengan dia cara-cara menjaga kandungan,kontrol stress,jaga tingkah-laku,pemakanan bla bla bla.....(Amboi...cewek!ko pandai bagi nasihat.ko pernah mengandung kah?pernah beranak ka?adeh.....)kredit juga saya ni keja dalam library.macam-macam buku ada dalam tu.dari novel cintan-cintun saaaaaaaampailah ensiklopedia.Macam2 ada.....
ok chow for now....nanti kita update lagi na...KOPISANGAN!!!

Jumaat, 15 Oktober 2010

Publish award lagi.

yuhuu...sejahtera untuk silent readers n the bloggers...*wink2*. ada award adalah entri na...(yes you can laugh as loud as you can kak Myna....;P) Gua dapat Online Best Friend Award ni dari cik adik Jayne ni...yang sememangnya rajin bagi award dengan gua.Thank you lil' sis.kalau ada bagi la lagi ye....:P

Hmmm....anangan zou nung kivaa award nga au zou anangan nung kiva Q & A ti.....na...kamurang tak paham ka?buat2 paham aja la bah ah..;)lagi pun saya gurau2 ja tu.jangan ambik ati na...:P. oppsss.....before i forgot...akak garang bertempat je dik...x boleh garang selalu.nanti kena lelong...hahahaha...:D

Ok lets everbody continue scroll your mouse...^_^









Oh yeah....!!!the award that i was talking just now.
ONLINE BEST FRIEND AWARD


ada 3 soalan ni perlu dijawab."...psst..kalau boleh kan mau kupipas ja bah dari tempat si jayne ni Q&A ni...."hehehe....jangan mengada-ngada ko sumandak!!!okay...jom jawab dengan penuh ikhlas...^_^

1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award.
-She like tomato...*wink2*
-She loves purple color...*wink2*
- She like Shin Chan.
- Loves comics n cartoons
- dia cakap bf dia huduh!!!(tis is the real interesting!!!jangan marah dik oi...gurau je k.)

2. Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby.
~yang paling comel(siyes!!)~gemuk~hitam manis~cengeng~suka ketawa KUAT~membaca~cuci keta~suka makan~tengok kartun~menyanyi dalam bilik mandi dengan suara KUAT...^_~

3. Pick your most 10 deserving recipients & describe them.
-Amyna--->my bff yang paling tough.pergghh...!!!tabik spring kat akak.
- Floellen--->u r my ispiration...really!u great sis!!
-Mak--->luv her because of her "keselambaan" dalam menulis blog...^_^
-Mama Zharfan--->the lucky blogger i guess...selalu menang dalam apa2 contest ;)
-Gee--->blogger from Sabahan.just like me...but she more cute than me..hehehe
-Jericho--->the hensem kadazan guy!!!pheewitt!!!
-Wanzi--->blogger yg hebat...dalam list saya ni:)
-Tembume--->blogger yang manja neh...hehehe;)
-Rollens--->blogger from KM,Sabah but terdampar di Maldives...hihihi.
-Mell--->blogger ni comel.secomel blognya...i like!!!

fuuhhh...sudah siap!!!ok really got to go now!!!!bye all....(lari setempat di tepi PC...:P)

Minggu yang sunyi~~~

Yo!!!!sejahtera sekalian team bloggers n the silent reader out there...sejak dua menjak ni bah saya butul2 mo hapdate kunun ini blog topiodo ni.tapi yang buat saya sedih sampai meraung-raung dalam hati ni ialah keadaan yang langsung dan secara tak langsung melanda diri ini...(ceh ntah butul ka tidak)
entri ni pun sempat tinggal dalam draft 1o minit yang lalu.pastuh sambung balik.ya...tuan2 dan puan2 begini la kalau asyik melayan penyakit M.mari sini ramai2 tulung saya boikot penyakit ni.supaya aura R itu datang kembali...yiiiihaaa!!!
Minggu ini sunyi bangat dowh...member se-opis sudah tamat kontrak(hari tu kontrak 6 bulan)
tinggal la saya dan my boss,kak lyn dalam library.hari selasa lepas datang awal pagi,sempat lagi cari2 kelibat Faezah.pastuh kak lyn bagi makan ikan dalam opis,teringat pula dengan Amin.pastuh petang member opis sebelah kol suruh ambik newspaper...terus ingat pada Sabaruddin...isk3 terasa betul bila dorang dah tak masuk keja dah.sob...sob..sob...sedih wei...tiada kawan mau bergossip ni...;)
Baru2 ni balik lagi isu aset.rabu lepas ada meeting pasal benda ni.kerja yang susah boleh jadi mudah kalau semua yang terlibat berkerjasama...kan...kan...kan...jadi kalau saya cari kamurang jangan banyak alasan okay member2 kesayangan ku...ecececeh....
Kemarin tengah buat keraja, baru perasan ada rak besi tu yang tertanggal skru.herannya rak tu duduk betul2 depan kaunter.hari-hari juga boleh nampak dan sapa2 yang masuk opis jarang sekali p dekat2 dengan rak tu.jadi...macam mana boleh rusak itu harta ah?gatal tangan punya orang gatal.kalau gatal garu sendiri bah len kali....dusshh!!!
Okay i'll see u guys in the next entry ya.because my head already nokokodou ni...babai..:)


p/s:wahai deem si pari2 buntal...belajar ko pandu keta sampai terer macam Alonso!!

Selasa, 12 Oktober 2010

Award cantik dari EllEn ^_^

Sejahtera kepada team bloggers dan silent reader!!!yeah dalam masa yang terdekat ni saya dapat lagi award....sekarang ni macam musim award pula kan?ini pun salah satu cara untuk kita sebarkan blog kawan2 dan juga mempromosikan blog sendiri.award yang dimaksudkan itu ialah...jeng jeng!!!!



And the task is...;)

1. Thanks the person who gave you the award and link the person::
~terima kasih daun keladi kepada kak ellen a.k.a mummynemo untuk Beatiful Blogger award ni....^__^

2. Spread the words to 15 bloggers who you like and you think their blogs are awesome!::
norgadis
gee
mak
mama zharfan
amyna
afayufu
AUR
lynn
kak ngah
abu luqman
nenek kebayan
rollens
panadol
jericho
cikmoon
3. Tell 7 things about yourself::

1-funny
2-kuat ketawa
3-mudah senyum pada yg sudi...ecececeh!
4-scared to death with RAT!!!!
5-terlampau suka berangan2
6-paling suka tengok kartun
7-yang paling cengeng bila sudah demam


Okay, siap sudah karangan pada hari ini,sekian terima kasih...babai!!





Jumaat, 8 Oktober 2010

Blog hebat!!!chewah!!!

Sejahtera team bloggers n silent reader..^_^.to my dear fren jayne...thanx a lot ye dik pasal bagi award blog hebat ni[hebat ke blog aku ni?]walaupun jarang2 dapat hapdet tapi dapat juga award ye...ekekeke.ni maksudnya diaorang suruh aku rajin2 update ni supaya boleh dapat lagi award yang vavavoom!!!;)
dan syarat award ni macam biasa la.adalah survey yang perlu di buat...jom cekidaud!!!



1. Nama Blog Anda Buat Masa Ini~~iNiE sAyA bAh
2. Anda Rasa Blog Anda Hebat~~ko rasa?hehehe....hebat la kowt.klu ndak,xkan dapat award ni...ecececeh
3. Benda Yang Anda Sayang~~laptopku yang masih ada plastik^_~ dan ensetku yang dah x boleh vibrate(sebab selalu jatuh!!)
4. Anda Tengok Waktu Dekat Mana~~mesti lah kat jam...hehehe.selalunya d enset la.
5. Web Sesawang Yang Selalu Anda Jenguk~~Facebook n Blog..hehehe...
6. Letak 3 Hingga 5 Blog Yang Anda Rasa 'Blog Hebat'



Dah tiga cukup ye untuk hari ni...kepada yang dapat award ni...tahniah sebab blog korang memang HEBAT!!!!!yeah!!!Chow...babai^__^

Khamis, 7 Oktober 2010

Bulan Bahasa Kebangsaan


Sejahtera team bloggers yang tersayang!!!
Selamat menyambut Bulan Bahasa Kebangsaan untuk semua rakyat Malaysia.
Hayati lirik lagu ini...sederhana tapi penuh makna!!
BAHASA JIWA BANGSA
Gunakanlah bahasa kebangsaan kita
Marilah amalkan ramai - ramai
Bahasalah menyatukan kita semua
Yakinlah bahasa jiwa bangsa
Marilah mari rakyat semua
buktikan taat setia dengan satu bahasa
Maju bangsa dan maju negara
Megahkan bahasa kita
BAHASA JIWA BANGSA

when u r rite no one remember,but when u r wrong no one forget!!

Sejahtera team bloggers n silent reader....
dua tiga hari macam2 hal yang berlaku.nasib baik lah ada ruangan ni untuk mengadu.so saya tidak lah susahkan sapa2.yang susah pengunjung blog yang tak seberapa ni ja lah...kesian kamurang kena baca luahan hati saya yang tengah sewel ni, hehehehe....
tajuk en3 kali ni macam emo la pula kan?hehehe...biasalah selagi kita hidup memang ada turun naiknya.macam roda basikal tu la.kejap di atas,kejap di bawah...bila di atas bukan main megah lagi mendongak sampai x nampak apa yang ada di bawah.tapi bila dah duduk bawah ni pandai juga nak mendongak....nak tengok apa yang orang2 di atas tengah buat.....ecehcehceh....
hah..ni memang entri emo...selagi tak luah selagi tu rasa tak senang duduk.harap2 lepas saya membebel nih ringan rasa rimas di hati.o...sudah melalut pula sampai lupa isi en3 yang sebenar.
Rupanya saya teremo dengan orang2 sekeliling....ke saya yang sensitif bebenor ni sekarang....apakata saya tukar karakter...jadi macam Chinta Canduri tuh....jadi pendendam?hehehe...lepas ni lagi ramai la orang takmo kawan ko deem...apalah la ko ni.lebih baik jadi diri sendiri dan lakukan apa yang diri sendiri nak kita lakukan.jangan jadi Pak Turut...gara2 nak senangkan hati orang lain kita korbankan keselesaan kita.tapi bila kita tak dapat tunaikan apa yang orang lain nak,kita memang betul2 jadi korban.
Nung amu nopo ko-ontok id ginawo yau nga...terimala kesannya deem.taanon nopolah piro no kopio toun amu yolo mintong diau.mintong?moboros po nga amu.maka terjijiklah saya pada pandangan mata orang itew...hehehe....yang tu i don't care but plis jangan sampai kerjakita pun terganggu sama...ingat!!!kita bukan selalunya di atas.
motif of the story:saja mau update blog...hehehe...PeAcE No WaR!!!