u klik me,i klik u back :)

Khamis, 23 Disember 2010

yeah...its a good news!!!

Sejahtera team bloggers n silent reader...

hoyeah2!!!tak sangka dapat menang hadiah untuk contest jipaban ni


klik gambar untuk paparan lebih jelas.






walaupun bukan top 3 tapi hati sendiri sudah cukup gumbira....yeahyeah!!
thanks to team jipaban n nuffnang....






p/s::urghh...i banyak hutang dalam blog....arrgghhh tidak!!!!

Jumaat, 10 Disember 2010

Jipaban - My 2010 Santarina

Jingle bell...jingle bell...loceng berbunyi....weet weet!!!


Krismas datang lagi...yiihaa!!!
sangat suka krismas walaupun tiada salji di Malaysia ni.
tapi ada salji pun buat susah saja...




Sebenarnya bukan mau cerita pasal salji. mau heboh sini pasal Jipaban ni.kalau mau tau lebih lanjut pasal Jipaban-Socializing Online Shopping,sila jangan segan klik sini


Ini cerita pasal Contest Jipaban yang berlangsung pada 29Nov-18Dis 2010
syarat2nya ada di sini






Jom layan gambar dulu...................


Hong Kong





Hong Kong juga...






Brunei







Thailand






Jakarta





Dah cukup layan gambar, sebenarnya saya mau cari hadiah krismas untuk bestfren saya yang suka jalan sini sana ni.bila tengok2 gambarnya ni macam ada yang kurang ja kan?
so please jipaban...nak bagi dia hadiah ni untuk krismas tahun ni...







Summer Hat for Stevanie...only RM35 ~_^




Nanti bila dia pi jalan2 next time, boleh la dia pose dengan summer hat yang cool dan mantap ni.hehehe...murah je kan harga hat ni.tapikan nilai wang ringgit bukanlah pengukur persahabatan kami yang bertahun-tahun tu^_^

Khamis, 9 Disember 2010

Mari berlari hingga ke langit ^^

Sejahtera team bloggers dan silent reader...

mari kita berlari sepantas kilat.kenapa?apa masalahnya?takda masa?
kalau macam tu mari kita ramai-ramai ikut serta BlogLarian ni.untuk lebih maklumat apakata terjah ini blog


Saya suka berblogwalking kerana dapat tambah kawan, dapat info best, dapat tutorial percuma,dapat berpoyo di alam maya(ekekeke)dan dapat buat side income(yiihaaa!!!!)

mau tag::
apek
cik bume
qamarguyz

Dah siap.mau buat p BW dulu...chow!!!

Rabu, 8 Disember 2010

Sahabat Blogger Giveaway

Sejahtera team bloggers dan silent reader...

Pertama sekali mau ucap terima kasih kepada penganjur, Lydia Miza(LM) dan kawan yang tag, Kak myna.
Ekceli entri ni publish semalam tapi kerana masalah teknikal, terpaksa publish hari ni.rasanya sempat lagi join ni, sebab date due GA ni ialah 12Disember2010 (ada lagi 3 hari)
Untuk maklumat lebih lanjut, KLIK sini. siap dengan syarat-syarat penyertaan ada di sini ^_^
Rasanya saya sudah jadi follower blog Hidup Itu Indah, tapi sudah lupa la kak follower yang ke berapa, ngeh ngeh ngeh...tahniah kepada LM sebab berjaya menganjurkan GAnya yang pertama.macam deem ni, tidak tau la bila la mau buat GA macam ni ;)

Deem yang comel mau tag apek , kak lyn & prince[k]ais

Kepada yang di tag, sudi2la join ye, sebab hadiahnya ialah MakeOver Blog dari Eija Design *wink wink* ^_~

Contest Terjah Dan Geledah

Sejahtera team bloggers dan silent reader...

Hadiah menarik menanti sayaanda::
1HadiahUtama+cash/topup RM10.00
5hadiah misteri berupa cenderahati.




Bau wang besar itu sudah sampai ke Sabah.hehehe....kasi publish awal-awal hadiah untuk mempengaruhi blogger lain untuk join contest ni,kan mak kan...:)
FYI, Contest Terjah Dan Geledah Di Tahun Baru Maal Hijrah adalah ilham sendiri oleh tuan punya blog Lagenda Mahsuri.com ni a.k.a Mak.
Ada syaratnya.tapi apa yang penting, syarat mak letak tu tidaklah menyusahkan peserta contest ini.tidaklah sampai suruh sediakan hati nyamuk 7 dulang yo...

Syarat Contest Terjah Dan Geledah::
1.Jadi follower Lagenda Mahsuri.
2.Buat entri yang berkaitan dengan blog penganjur.
3.Haruslah masukkan banner contest ini dalam entri blogger.nak letak diside bar pun oke.
4.Link kan 3 entry dalam blog penganjur yang paling disukai & make a wish hadiah yang bernilai RM50.
5.3 orang kasi tag ini contest.
6.bagi link entry ini di ruangan komen entry contest.

Huh...korang kalau tak paham juga itu syarat,mari kita geledah lagi sekali blog penganjur ni.

Ok, mari kunun kita berkasihsayangberhikayat::

Walaupun sudah lama jadi follower Mak ni,saya masih lagi kabur-kabur(sebab jerebu kot)dengan dia.jadi hari ni sempena contest ni,dengan muka selamba pigi la geledah sehabis baik blog pepel ni.
Tengok sini sana, pada pandangan saya la kan mak, blog ini memang sudah kemas dan tersusun,ditambah dengan warna yang menarik, iaitu ungu lembut.lagipun header baru tu cantik la.comel sangat2.bila refer balik no.28 tu,memang sangat kena dengan blog ni.dengan ruangan 2 kolum, semuanya tersusun rapi mengikut label masing-masing.contohnya, kotak Tabung Ayam, Baca kat sini sampai lebam, Hot entry...bla bla bla...
Tapi entri yang paling da' boom la katakan, entri Surat Untuk Kamu, Kalau Orang Dah Sayang Pos Ekspress Pun Tiba dan Tidakkkk...Surat Cinta Siapa Ni???
Mak(sambil tutup2 mata) kalau la saya menangkan mak, saya mau hadiah yang cantek di mata mak dan semestinya kurang dari 50 ringgit tu.kalau mak nak bagi semua topup pun oke juga.tapi takda la kenangan kan mak kan...bagi hair clip ke,hair band ke,cling bag ke(amboi!!!cakap macam aku ni pemenang!)
Dengan ini saya nak ajak 3 orang rakan blogger untuk sama-sama menerjah blog mak sempena Contest Terjah & Geledah::

myna
cik mulat
qamarguyz


Jangan rasa tertekan sangat bila join contest ni sebab due datenya kira lama lagi

21/12/2010 pada jam 11.59pm

untuk kawan-kawan yang telah di tag, take your time dear...mari la kita memeriahkan lagi contest alam maya ini.ok saya rasa saya berjaya memeningkan mak dengan entri panjang lebar ni....wa chow dulu!!!

p/s: sila skodeng di ruangan Sape Mak kalau nak tau apa tu no.28 ^_~

WTF!!!

Sejahtera team bloggers dan silent reader...

Hah...jangan salah tafsir yo...ini entri khas untuk menyeru semangat berblog(BW,update...watsoeverla!)tahap kemalasan yang melampau-lampau ini sebab jasad ku di opis tapi fikiran ke laut sudah.balik-balik ingat mau pulang kampung.
lagi-lagi sekarang ini opis tengah sibuk dengan kew-pa.pemeriksaan aset akan berlangsung selama seminggu mulai 13-17 Disember(minggu depan la tu).
Nanti bila mata sudah kejung dan otak sudah muak dengan kew-pa...saya akan merangkak ke blog anda anda anda semua ya.ok cau...tatatititutu....


p/s: WTF ::wat the fish...(tiba2 teringin makan ikan sungai)hahahaha!!!!

Isnin, 29 November 2010

Friendship award by D'eyes of princess dot com

Sejahtera team bloggers dan silent reader...
Terima kasih kepada kak myna yang sudi dan rajin tag Friendship award ni untuk saya....terharu nong!(sob...sob...sob)
Ekceli lama bah sudah entri ni dalam kotak draf, sebabnya penyakit gila malas saya tu tiba-tiba saja menyerang minggu ni.akibatnya, bukan saja blog yang tidak terupdate, kerja opish pun terbungkang sama(cilaka ikan masin punya malas)chop chop chop...!!!malas-malas pun ada juga BW 2 3 jam na...


ini dia rupa friendship award ni...mari kita sama-sama menjawab dulu kunun soalan di bawah ni::

1. What do you think of D'Eyes Of pRIncEsS DOt cOm 's blog?

-Interesting-cool-mesra alam(sila baca ikut intonasi omputeh yg baru belajar cakap BM) & banyak ilmu di dalamnya ^_^
(tak pecaya?silalah lawat blog dia)

2. List down your friends.

OMG!!!banyak tu...kawan-kawan sekalian, silalah ambik award ni ok.sekian terima kasih

Banyak Tanya BETUL!!

instruction : once you are tagged, answer all the questions honestly

Person who tagged : Ellen
Starting time : 2.15 pm

Name : Deem
Full name : Dympna John
Sibling(s) :5...6..eh semuanya 8(nice number eh)
eye colour : hitam putih
Shoe size : 5
Hair : Short...but not tomboy ok!
Height : 153 cm....alahai 'rendangnya'
What are you wearing right now : Baju kurung warna pink...pastu ada bunga2 lagi :)
Where do you live : KK sabah but recently at Tawau yg terchenta!
Favourite number : always number one..(1)
Favourite drink : Nescafe nai ping yang kaw3.
Favourite month : Oktober(bukan sebab tragedi oktober tau!)
Favourite breakfast : takda yg specific...asal ada n sedap jadi la.

-Have you ever-

Broken a bone : nope .....n never wish.
Been in a police car : nope
Fallen for a guy/girl in a short period : tak igt la....penah ka ah?hmm...
Swam in the ocean : nope...takott!!!
Fallen asleep in school : sudah biasa sangat la, adoi....!!
Broken someone's heart : once...err twice i guess..huhu.
Cried when someone died : yup!
Sat by the phone all night waiting for someone to call : gilos!!!baik tido sambil peluk bantal guling!!
Saved e-mails : ya
Been cheated on : ada dan saya tak penah lupa pun pasal tu.tak payah cerita.tau sendiri sudah!

-What-

Your room look like : wat room?bathroom?hehehe(err..kira menjawab soklan gak eh)
What is right beside you : handphone
What is the last thing you ate : mihun guring n telur guring

-Ever Had-

Chicken pox : macam pernah...
Sore throat : tiap kali mau demam
Stitches : nope...
Broken nose : nope...

-Do You-

Believe in love at first sight : susah mau explain.
Like picnics? : sangat2la like :)

-Who-

Who did you last yell at? : aiman...bikin pegal bah ini budak....grrrr...!!!
Who was the last person you danced with? :my besties...time helen kawin hari tu.
Who last made you smile? : my workmate...always make me smile like this ^___^

-Final Questions-

What are you listening to right now? : bunyi econ di opis
What did you do today? : baca newspaper,jga kaunter n petang time untuk BW n update entri...
Are you the oldest? : yes n no...yes sebab ada dua adik kat belakang n no sebab ada abang n kakak di atas...i'm in the middle.
Indoors or outdoors? : both.

-Last person who-

You talked to on the phone ? : c kecik yg gemuk tu :)
Made you cry? : dia juga ni..
You went to the mall with ? : my ofis mate.baru ja tadi
Who cheered you up ? : friends :D

-Have you-

Been to Mexico ? : nope
Been to USA ? : nope

-Random-

Have a crush on someone? : yup
What books are you reading right now? : bagaimana hendak menjadi penulis bebas dan 1001 petua :)
Best feeling in the world? : hmm...err...hmmm...susah mau digambarkan melalui kata2 bah :)
Future kids name? : Bimbizangan...nice n classical kan?
Do you sleep with a stuffed animal? : nope
What's under your bed? :lantai rumah hehehe...
Favourite sport (s) : futsal...kot?
Favourite place :selain sabah, sangat suka melaka :)
Who do you really hate? : Sapa2 yg mukanya bertalam2...terasa ingin menyepak orang itu....huahuahua!
Do you have a job? : ya...cukupla kot untuk survive :)
What time is it now? : 3.10pm

p/s : with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!" and tag 15 people.


huh!!!!really hate tagging people...kalau boleh nak tag semua kawan bloggers...

jayne
ira
catherine
tembume
ayu
shakira
atien
emiey
mamalieyana
aslinda
otomen
nurmieza
ms panadol
ambooyat
mun

sapa-sapa yang tak kena tag, tapi teringin mau buat entri yg banyak sangat soal ni amatlah dialu-alukan.di persilakan :)



Jumaat, 26 November 2010

Just corner BO GiveAway

Sejahtera team bloggers n silent reader...
mood join GA tengah menjulang ke langit ngeh ngeh ngeh...ni kali saya telah dijemput oleh kakak yang cool selamber gilerr...sapa lagi kalau bukan kak ellen a.k.a mummynemo tu.dan yang terrrr....baik penganjurnya pun orang sabah juga...hehehe...sudah sia follow blog akak...(198)








1 x BO Medium to the Lucky Winner
1 x BO Medium to the top referer


Bah mari kita ramai-ramai sokong GA ni walau dimana anda berada. Jangan risau dateline lama lagi ni...sampai jam 12 tghhari pada 30 November 2010


Chow...~~~!


GiveAway by ViwyGurlish

Sejahtera team bloggers dan silent reader...
Pagi ni ada breakfast yang ditaja^__^ di dewan syarahan. sekali jumpa Kak myna...terus direct ya dia bagitau yang dia tag saya untuk join GA ni."mesti buat hari ni DEEM.last day sudah ni."hah...sudah!kalau yang last minit ni memang kelam kabut la saya mau mengarang(ecececeh..ayat bukan main lagi ><)

OK sudah cukup intro untuk entri ni.sekarang mau cerita pasal GA ni pula.best juga dapat join GA ni.sebabnya dapat tambah kawan baru di alam maya....ngeh3...Dengan ini saya mengumumkan yang saya ni follower cik ViwyGurlish(Penganjur GA ni) yang ke-167 CLAP CLAP CLAP






Antara hadiah2 yang bakal dimenangi oleh 10 orang blogger yang bertuah...
ada lagi!!!GRAND PRIZE pun ado jugak ni...
meh cepat2 join GA ni sebab due datenya ialah
26 November 2010

-still valid untuk hari ni yer...sampai tengah malam karang-

nak tag::
ellen
jayne


Ok dah siap...chow!!!^___^

Khamis, 25 November 2010

1st lucky draw by Heze Suze

Sejahtera team bloggers n silent reader....




ecececeh...walaupun tidak kena tag tapi tetap semangat juga mo join lucky draw ni...ni pun dapat info hasil dari blogwalking tadi.mula - mula tu sekadar tengok-tengok ja tadi.tapi alang-alang tengok date masih valid lagi (8Nov-30Nov 2010), terus la semangat mau join.mana tau ada rezeki kan3...!!!
syarat-syarat yang harus dipatuhi::

1. mesti jadi follower http://hezesuze.blogspot.com & harus nyatakan ID untuk memudahkan tuan punya blog nak catch up semula
[Sudah jadi follower yer kak...follower yg ke-400 & ID :: deem]

2. kena buat entri pasal lucky draw Heze Suze ni.
[tengah taip la ni nak siapkan entri ni hari ni jugak...he3]

3. Letakkan banner di sidebar di blog ini & back link ke entry tuan pnya p'anjur LD ini
[sudah buat tadi yer...;)]

4.kena tag 3 rakan lain.nak lebih pun boleh je...
[mun , jayne & lynnhamzah]

5. akhir sekali kena tinggalkan komen dan email di entry 1stlucky draw Heze Suze
[ok...dibereskan sebentar lagi yo...]

Hah....semua dah siap.yang kena tag tu marilah kita sama-sama berentap untuk memenangi hadiah lumayan di sini.sapa yang tak mau RM50 tu yo...!!!


ok...good bye for now..nak sambung menerjah blog2 seantero....:)

Rabu, 24 November 2010

CHOCOLATE GIVEAWAY

sejahtera team bloggers n silent reader...



uiks...tiba2 teringin mau join GA ni.

jumpa time BW tadi di blog kak myna.

baru tengok gambaq pun mau2 meleleh sudah air liur ni....sedap!!!

mari lah sama-sama kita meriahkan GA ni sebelum 25 Disember 2010.

GA ni dianjurkan oleh salah satu rakan blogger kak myna iaitu MamaNaufal&Nureen

sebab2 mau join::hadiahnya ialah cokelat nong!!!

-tu pun kalau i menang la...hehehe..anyway wish me luck dear frenz-

chow...~~~!!

Selasa, 23 November 2010

Kalau Berpacaran

Sejahtera team bloggers dan silent reader...
mari ramai-ramai layan lagu yang top masa kini.


tenkiu Mr.Google for this pic...


Sohaimi Mior Hassan

Kalau berpacaran
memang banyak pantang larang
menjaga susila
ibubapa adik abang

apabila berdua
carilah tempat yang terang
agar tidak pula
mencuba aksi terlarang

Korus:
Boleh pandang-pandang
jangan pegang-pegang
duduk renggang-renggang
bertambah sayang

biar malu-malu
biar segan-segan
kerna malu itu
perisai orang beriman

Ana Raffali

Kalau berpacaran
jangan tunggu lama-lama
kalau dah berkenan
jumpalah ayah dan mama

hantarkan rombongan
meminang dengan segera
kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang Korus:

Altimet

Yeah...kita sambung cerita
kalau kamu berdua
aku yang ketiga

aku penambah perasa
akulah pendarab nafsu serakah
hai teruna bikin perangai selamba
hati si dara kata tak apa

berani buat terima padah
kalau tak sedia
ucap syahadah

Ulang korus2x:

Butterfly stimbot

Sejahtera team bloggers dan silent reader...
ni entri pasal makan2 selepas aidiladha yang lalu.kakak ipar Kecik datang rumah malam raya tu n dia pesan mau bawa p makan2 esok malamnya.excitednya kamiurang ni mau pigi...siap bawa kamera lagi.sambil tunggu sister-in-law dia sampai kami pun snap sana sini...sekalinya...bateri low la pula....adoyaiii...!!!!macam mana boleh lupa cas ni? tapi dalam lowbat pun masih buleh tangkap gambar apa...hehehe!




Masa menunggu tak terbuang begitu saja.
macam2 aksi yang terpamer yo!!



Sebenarnya kamiurang tengah
mengcover perut yang lapar.
macam2 gaya yang kami buat
supaya masing2 tak dengar bunyi keroncong
di perut masing2 wahahaha...!!!




Ni ja gambar sebelum dan selepas.
tak banyak pun gambar
sebab tukang gambar pun sibuk melantak!


Buah, kuih dan aiskrim ni la yang paling last
masuk dalam perut ku malam tu.perrghh....sedap weii!!



errr....sebenrnya entri ni saja nak bagitau
yang kami stimbot pakai dapur gas
jenama butterfly....hehehe...selamat menjamu selera!
chow....~~~

Selasa, 16 November 2010

Di Penjara Janji

Sejahtera team bloggers n silent reader...jom pagi2 layan lagu awie....
(mood jiwang is on..lalalala~~~~)

Hatiku digirisnya lagi
kali ini lebih dalam dan pedih
kerna aku sudah berjanji
dia cinta ku yang terakhir
Sungguh tak pernah ku menduga
dia akan mengulanginya semula
namun untuk menodai cinta
dan membiarkan aku sengsara
Dia tempat ku sandar
angan ku pendamkan
satu percintaan
yang bisa ku jadikan
tangga-tangga ku ke pintu syurga
meleraikan rindu
Mengecap bahagia
yang kerap dimadah
insan yang murni
yang dah rasakan cinta
yang aku...mimpi


Ahad, 14 November 2010

Kenali Rakan Sekerja Anda.

Kenali rakan sekerja anda ataupun adakah anda ada pada mana-mana level ini?


Kaki Gosip
-Kebanyakan gosip yang disebarkan itu sering tidak tepat dan juga menyakitkan hati. Biasanya kaki gosip ini tidak kira masa dan tempat asalkan dia boleh bergosip!

Pemalas
-Bergayut di telefon berjam-jam dan kadangkala disertai dengan gelakan yang kuat tanpa menghiraukan perasaan orang lain. Oleh kerana sibuk dengan urusan bukan kerja, maka untuk selesaikan tugas, dia akan serahkan atau membahagi-bahagikan tugasannya kepada rakan lain.

Anak emas
-Cuba mendampingi bos dan juga suka melaporkan kerja-kerja yang telah dilakukan olehnya disamping melaporkan kesalahan yang telah dilakukan oleh rakan-rakan lain.

Pencuri idea
-Dalam sesi perbincangan, dia kelihatan tidak banyak bercakap ketika rakan-rakan lain sibuk membahas idea masing-masing. Apabila ditanya pandangannya, dia tidak akan menjawab selain ketika bermesyuarat dengan pihak atasan. Pada masa itu, dia akan tampil bak seorang bintang dan menghuraikan ideanya yang sebenarnya diperoleh daripada hasil 'mencuri dengar'

'Bos kedua'
-Individu jenis ini merasakan dia adalah pekerja yang paling dipercayai oleh bos. Dia kerap memberikan arahan dan tugasan kepada rakan-rakan lain dengan alasan semua ini adalah atas arahan bos. Biasanya sikapnya itu hanya akan 'menyerlah' ketika bos keluar.

Pencuri waktu
-Apabila bos keluar, dia turut ikut 'menghilang' dan pulang sebelum bos masuk ke pajabat semula.

Jumaat, 12 November 2010

CIK WaRnIdA GiveAway

Sejahtera team bloggers dan silent reader...hihihi...(sengih gediks!)tiba2 teringin join GA ni...nampak dan rembat dari blog kak Myna ~_^sepantas kuda berlari terus i follow the blog okay!
Penganjur GA ni tak paksa pon sapa2 untuk jadi followernya yang mo join GAnya ni tapi untuk mengeratkan silahturahim antara bloggers dan juga meramaikan kawan2 alam maya maka dengan itu i follow Cik Warnida, follower ke-511 taw!!!(~~~senyap sunyi~~~laa....takda orang tanya ko pun ko follower ke berapa dik!)
untuk pengetahuan team bloggers, ni GA pertama Cik Warnida sempena usia blognya yg ke-3tahun....yeah!!! mari lah kita sesama bloggers memberi semangat dan sokongan dengan join Giveaway ini.





i like Pocoyo...cute ^_^
Saya mahu tag GA ini kepada ::


FoLLoweR BerTuaH GiveAwaY

Sejahtera my team bloggers n silent reader...sejak akhir2 ni mood GA ku seakan2 menyerlah.ek eleh...bukan menyerlah tapi mood mo melunaskan hutang sebenarnya..kan sudah janji hari tu-->>Hutang Oo...Hutang...terima kasih kepada kak Myna yang rajin tag blog ku(ku tau akak syng ni nak bagi semangat supaya blog comel ni sentiasa update...ahaks!!)



Penganjur GA ni, kak Aina Nadirah ada bagitau kat blog dia yang sapa2 pun boleh join sebab syarat2nya senang saja--->>SyaraT FolloweR BertuaH GiveawaY

lepas tuh kena tag 3 rakan blogger yang len..oh ya sebelum lupa saya mau bgtau kat sini la...yang saya dah jadi follower yang ke-231 hehehe....




Bah siap sudah ini en3....mau p bisik2 d blog yang sudah ditag supaya dorang pun boleh sama2 merebut peluang macam saya ni..jap g mo tempek GA di side bar.chow..!!
OOPSS.....did i forgot something?hmmm.....o ya!!!Date due is 21 Nov 2010-----ngeeee...:P

Khasiat buah-buahan

Sejahtera team bloggers & silent reader....anda suka makan buah?rasanya semua orang pun ada favourite fruit masing-masing. bukan saja dapat menikmati kemanisan,kesedapan atau rasa masam buah , malah khasiat yang ada dalam buah pun salah satu bonus atau manfaat untuk kesihatan badan kita.




Lets check it out.....!!


Antikemurungan(membantu membaiki ragam diri & tidur), mengawal tekanan darah, menguatkan ingatan dan melegakan cirit birit serta sembelit.



Antiradang, menyembuhkan luka & lebam, serta melawaskan perut/memudahkan sistem penghadaman.





Menurunkan kolesterol dan antioksidaan





Mengurangkan risiko kanser, strok, penyakit jantung dan kehilangan ingatan.





Menjaga kesihatan jantung, penglihatan, pelalian dan mengurangkan risiko pelbagai kanser. oren juga dapat mengawal tekanan darah.





Anti kanser, mambantu penghadaman, menjaga kesihatan kulit, membantu membaiki kesihatan seksual, berfaedah bagi anemia dan mencegah selaran perut.




Mana satu jadi pilihan anda?kalau pun tiada tersenarai di sini, jangan berhenti makan buah untuk kesihatan bersama ^_^









Khamis, 11 November 2010

Banner ijau dari Wanzi...


Tadaaaaa.....!!!!see!see!my cute n greeny banner.hehehe.....thanx to my dear fren, Bro Wanzi sebab sudi bagi hadiah comel ni ~~~CLAP CLAP CLAP~~

Menurut beliau(chewah...!!!) banner ni untuk rakan2 blogger yang rajin dan sudi singgah2 selalu di blog beliau tu.sampai saya tak sempat baca habis entri beliau sebab tak sabar nak tengok banner2 yang ada.fuuuyoohhh!!!memang cantik2 yaw!hihihihi...dengan tak sabar juga saya rembat banner tu n terus tempek kat blog saya yang malu2 kusing tu :)

anyway thank u again bro.really like the colour n the caRtoon...ngeee~_^

Isnin, 8 November 2010

1st lucky draw by Atie Aizam

Sejahtera team bloggers n silent reader :)

Lamanya baru ada masa untuk buat GA ni.makaseh kak Myna sebab sudi tag saya untuk GA ni.tengok2 date masih sempat ni sebab tarikh tutupnya lama lagi -30 NoVeMbEr 2010(hujung bulan ni). dapat lagi saya tambah sorang lagi kawan blogger saya, Atie Aizam...^_^






Untuk GA kali ni saya tag kat Qistina's mummy....hehehe...meh kita sama2 memeriahkan lagi GA atie ni...
jangan pandang sebelah mata tau...hadiah untuk GA kali ni best! laptop accessories.kalau menang dapat save bajet untuk laptopku....hehehe...;)

Hutang Oo...hutang....

Sejahtera wahai bloggers n silent reader sekalian...jangan lupa tengok Arjuna malam ni di TV3 jam 9.00 malam ya...;)
huuuuarrrgghhhhhh.....!!!!!!!!!lama betul nda update blog.bermacam2 sudah hutang yang terkumpul di sini.sabar ya geng2 yang telah tag saya...akan ku rampok masa ku untuk melunaskan hutang piutang segala macam tu....oleh kerana sudah lama tidak berblogwalking, hari ni masa untuk BW sampai hijau biru lebam jari jemari bersama mata hitamku untuk menjenguk blog2 yang sekian lama kutinggalkan.mana la tau jalan2 terjumpa lagi kawan baru...bukan kah sangat siok?hehehe...;) ok chow!!!

Rabu, 27 Oktober 2010

Welcome to the CluB of 26!













Sejahtera team bloggers dan silent reader...

wahwahwah!!!

tidak sedar rupanya sudah menginjak tangga ke-26 semalam.

adididi....masa masuk opis tu ada kawan opis, samsidar tegur saya....

"birthday ko hari ni?welkam to the club of 26."

hah....!?

26?

hehehe..i wish...err what should i wish ah...?

i just want my life back to normal.just like before.

and please give me a chance...

thats all..:)

p/s : kepada semua kawan2 dan famili...terima kasih sebab ingat juga kamu bday saya ah...and spesel thanks to my bos n dear fren sebab sudi belanja makan...hehehehe...;)chow!!







































Jangan Bernafsu Dengan Barang Orang!



sejahtera wahai team bloggers dan juga silent reader...

he he he....banyak punya nafsu hah..sampai barang orang pun ko mau ah...;)
ini cerita bukan mau memburukkan sesiapa, tapi saya sekadar mau share dengan kamu semua di sini.mana tau kamu pun pernah kena macam saya dan macam mana mau mengelak daripada situasi macam ni.

situasi ni simple as ABC.tapi mau bagi keputusan tu yang ada susah siiiiiiiiiiiiiikit mau buat...:)


SAYA ADA KERETA
SAYA ADA LESEN
SAYA BOLEH MEMANDU


DIA TIADA KERETA
DIA TIADA LESEN
DIA BARU BELAJAR MEMANDU


eh, pinjam kereta ko.mau belajar drive nanti tengahhari(lunchtime)

ala...ada plan ni nanti.saya guna.sori ah...


Lebih kurang gitu la situasinya.kalau sekali tanya ok la.i can accept...tapi kalau sudah hari ni esok,lusa,bla...bla...bla....adush!!!tulung!tulung!apa alasan yang terbaik!!
bukan takmo bagi pinjam...siyes!!ada juga satu dua orang selalu pinjam, saya on ja sebab dorang sudah kategori alonso.
kalau yang baru saja belajar ni,takut juga kalau ada apa-apa yang berlakukan.jadi lebih baik kita mencegah sebelum terkena.
kesimpulannya sabar-sabarlah dulu sayang...jangan terlalu bernafsu dengan barang orang ^_^
Chow....pEaCe No WaR!!!

































Sabtu, 23 Oktober 2010

i'm still counting& OT

Sejahtera wahai team bloggers and the silent reader.tinggal 4 hari lagi.fuhh...ni ari kurang 1 kg lemak d perut. Dalam masa 1 hari ni saya secara terpaksa sukarela untuk bertukar kerja...menjadi cleaner di opish terchenta ni.tapi puas hati dapat bersihkan sendiri library ni.thanks to kak rina tolong lap2 habuk tadi di rak depan.mula2 diorang tu turun mau buat HRMIS.tapi kak rina bilang system down.sebab mau hilang boring dia tolong saya dan isma setup untuk Program Rakan Muda minggu depan.

Siap kerja pembersihan di opis saya, Isma and the Geng bergegas pula p dewan syarahan untuk setup tempat perasmian.o ya,tempat ku tu hanya digunakan untuk jamuan makan tengah hari ja...hehehe.

Penat kemas sini sana, Kak Lyn jerit jemput makan buah pisang.kalau dapat duduk tu memang tamau berdiri sudah. Sini sana rasa lenguh.apa lagi kak lyn ajak layan cd yang dia pinjam di library bandar.best juga ceta tuh.tapi apakan daya.tak dapat teman kak lyn tengok cd sebab nak cepat siapkan keja supaya boleh update blog^_^hehehe...

Jumaat, 22 Oktober 2010

Menghitung lima HaRi.

Sejahtera wahai team bloggers n silent reader...lima hari bukan masa yang lama.pejam celik habis la lima hari tu. celik pejam pun akan habis la lima hari tu:D
dalam masa lima hari tu saya kena atur strategi baru.untuk diri sendiri(yang utama),untuk keluarga(yang terchenta),untuk masa depan(yang terpenting), dan untuk bakal....(apakah?~~~bunyi siulan burung~~~saspen...saspen...)
Menghitung hari kali ini tidak sama seperti tahun-tahun yang lain.kena fikir orang lain selain diri sendiri juga.bukan fikir pasal jiran sebelah yang ada kantin baru tu,tapi kena fikir dorang kiko yang comel2 tu.hmmm...tiba-tiba teringin mau balik kampung.ingat budak2 yang kiut tu.betul-betul bikin geram.
on the way to finish my counting~~makes some preparation...nanti tidaklah terkejut sangat yo...:)
Happy counting your day Deem...^_^

Selasa, 19 Oktober 2010

Luahan hatimu...maafkan saya.

Sejahtera wahai team bloggers n all the silent reader...nilah minggu yang sibuk saya rasa.tapi tetap cergas dan ceria untuk menjalankan kerja yang diamanahkan oleh kerajaan....(chewah!ayat mau minta lagi bonus ka ni cewek?:P)walaupun sibuk dengan kerja, saya tetap curi masa untuk update blog ni dan menziarahi blog kawan2 semua.but i'm so sorry kalau saya tak sempat lagi membalas kunjungan kawan2 blog sekalian....huhuhu...apakan daya, saya hanyalah semut merah...:P
Dalam keterujaan mengupdate file aset,sempat lagi meluangkan masa untuk melayan luahan hati kakak saya yang sudah 4 bulan pregnant tu. biasalah...orang yang sudah berpengalaman selalu juga bagitau saya yang orang sedang mengandung macam-macam ragamnya. sementara tunggu jam dia mau p klinik tu,kami chat onlined FB ja.dengan penuh yakin saya bersyarah dengan dia cara-cara menjaga kandungan,kontrol stress,jaga tingkah-laku,pemakanan bla bla bla.....(Amboi...cewek!ko pandai bagi nasihat.ko pernah mengandung kah?pernah beranak ka?adeh.....)kredit juga saya ni keja dalam library.macam-macam buku ada dalam tu.dari novel cintan-cintun saaaaaaaampailah ensiklopedia.Macam2 ada.....
ok chow for now....nanti kita update lagi na...KOPISANGAN!!!

Jumaat, 15 Oktober 2010

Publish award lagi.

yuhuu...sejahtera untuk silent readers n the bloggers...*wink2*. ada award adalah entri na...(yes you can laugh as loud as you can kak Myna....;P) Gua dapat Online Best Friend Award ni dari cik adik Jayne ni...yang sememangnya rajin bagi award dengan gua.Thank you lil' sis.kalau ada bagi la lagi ye....:P

Hmmm....anangan zou nung kivaa award nga au zou anangan nung kiva Q & A ti.....na...kamurang tak paham ka?buat2 paham aja la bah ah..;)lagi pun saya gurau2 ja tu.jangan ambik ati na...:P. oppsss.....before i forgot...akak garang bertempat je dik...x boleh garang selalu.nanti kena lelong...hahahaha...:D

Ok lets everbody continue scroll your mouse...^_^









Oh yeah....!!!the award that i was talking just now.
ONLINE BEST FRIEND AWARD


ada 3 soalan ni perlu dijawab."...psst..kalau boleh kan mau kupipas ja bah dari tempat si jayne ni Q&A ni...."hehehe....jangan mengada-ngada ko sumandak!!!okay...jom jawab dengan penuh ikhlas...^_^

1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award.
-She like tomato...*wink2*
-She loves purple color...*wink2*
- She like Shin Chan.
- Loves comics n cartoons
- dia cakap bf dia huduh!!!(tis is the real interesting!!!jangan marah dik oi...gurau je k.)

2. Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby.
~yang paling comel(siyes!!)~gemuk~hitam manis~cengeng~suka ketawa KUAT~membaca~cuci keta~suka makan~tengok kartun~menyanyi dalam bilik mandi dengan suara KUAT...^_~

3. Pick your most 10 deserving recipients & describe them.
-Amyna--->my bff yang paling tough.pergghh...!!!tabik spring kat akak.
- Floellen--->u r my ispiration...really!u great sis!!
-Mak--->luv her because of her "keselambaan" dalam menulis blog...^_^
-Mama Zharfan--->the lucky blogger i guess...selalu menang dalam apa2 contest ;)
-Gee--->blogger from Sabahan.just like me...but she more cute than me..hehehe
-Jericho--->the hensem kadazan guy!!!pheewitt!!!
-Wanzi--->blogger yg hebat...dalam list saya ni:)
-Tembume--->blogger yang manja neh...hehehe;)
-Rollens--->blogger from KM,Sabah but terdampar di Maldives...hihihi.
-Mell--->blogger ni comel.secomel blognya...i like!!!

fuuhhh...sudah siap!!!ok really got to go now!!!!bye all....(lari setempat di tepi PC...:P)

Minggu yang sunyi~~~

Yo!!!!sejahtera sekalian team bloggers n the silent reader out there...sejak dua menjak ni bah saya butul2 mo hapdate kunun ini blog topiodo ni.tapi yang buat saya sedih sampai meraung-raung dalam hati ni ialah keadaan yang langsung dan secara tak langsung melanda diri ini...(ceh ntah butul ka tidak)
entri ni pun sempat tinggal dalam draft 1o minit yang lalu.pastuh sambung balik.ya...tuan2 dan puan2 begini la kalau asyik melayan penyakit M.mari sini ramai2 tulung saya boikot penyakit ni.supaya aura R itu datang kembali...yiiiihaaa!!!
Minggu ini sunyi bangat dowh...member se-opis sudah tamat kontrak(hari tu kontrak 6 bulan)
tinggal la saya dan my boss,kak lyn dalam library.hari selasa lepas datang awal pagi,sempat lagi cari2 kelibat Faezah.pastuh kak lyn bagi makan ikan dalam opis,teringat pula dengan Amin.pastuh petang member opis sebelah kol suruh ambik newspaper...terus ingat pada Sabaruddin...isk3 terasa betul bila dorang dah tak masuk keja dah.sob...sob..sob...sedih wei...tiada kawan mau bergossip ni...;)
Baru2 ni balik lagi isu aset.rabu lepas ada meeting pasal benda ni.kerja yang susah boleh jadi mudah kalau semua yang terlibat berkerjasama...kan...kan...kan...jadi kalau saya cari kamurang jangan banyak alasan okay member2 kesayangan ku...ecececeh....
Kemarin tengah buat keraja, baru perasan ada rak besi tu yang tertanggal skru.herannya rak tu duduk betul2 depan kaunter.hari-hari juga boleh nampak dan sapa2 yang masuk opis jarang sekali p dekat2 dengan rak tu.jadi...macam mana boleh rusak itu harta ah?gatal tangan punya orang gatal.kalau gatal garu sendiri bah len kali....dusshh!!!
Okay i'll see u guys in the next entry ya.because my head already nokokodou ni...babai..:)


p/s:wahai deem si pari2 buntal...belajar ko pandu keta sampai terer macam Alonso!!