u klik me,i klik u back :)

Khamis, 23 Disember 2010

yeah...its a good news!!!

Sejahtera team bloggers n silent reader...

hoyeah2!!!tak sangka dapat menang hadiah untuk contest jipaban ni


klik gambar untuk paparan lebih jelas.






walaupun bukan top 3 tapi hati sendiri sudah cukup gumbira....yeahyeah!!
thanks to team jipaban n nuffnang....






p/s::urghh...i banyak hutang dalam blog....arrgghhh tidak!!!!

Jumaat, 10 Disember 2010

Jipaban - My 2010 Santarina

Jingle bell...jingle bell...loceng berbunyi....weet weet!!!


Krismas datang lagi...yiihaa!!!
sangat suka krismas walaupun tiada salji di Malaysia ni.
tapi ada salji pun buat susah saja...




Sebenarnya bukan mau cerita pasal salji. mau heboh sini pasal Jipaban ni.kalau mau tau lebih lanjut pasal Jipaban-Socializing Online Shopping,sila jangan segan klik sini


Ini cerita pasal Contest Jipaban yang berlangsung pada 29Nov-18Dis 2010
syarat2nya ada di sini






Jom layan gambar dulu...................


Hong Kong





Hong Kong juga...






Brunei







Thailand






Jakarta





Dah cukup layan gambar, sebenarnya saya mau cari hadiah krismas untuk bestfren saya yang suka jalan sini sana ni.bila tengok2 gambarnya ni macam ada yang kurang ja kan?
so please jipaban...nak bagi dia hadiah ni untuk krismas tahun ni...







Summer Hat for Stevanie...only RM35 ~_^




Nanti bila dia pi jalan2 next time, boleh la dia pose dengan summer hat yang cool dan mantap ni.hehehe...murah je kan harga hat ni.tapikan nilai wang ringgit bukanlah pengukur persahabatan kami yang bertahun-tahun tu^_^

Khamis, 9 Disember 2010

Mari berlari hingga ke langit ^^

Sejahtera team bloggers dan silent reader...

mari kita berlari sepantas kilat.kenapa?apa masalahnya?takda masa?
kalau macam tu mari kita ramai-ramai ikut serta BlogLarian ni.untuk lebih maklumat apakata terjah ini blog


Saya suka berblogwalking kerana dapat tambah kawan, dapat info best, dapat tutorial percuma,dapat berpoyo di alam maya(ekekeke)dan dapat buat side income(yiihaaa!!!!)

mau tag::
apek
cik bume
qamarguyz

Dah siap.mau buat p BW dulu...chow!!!

Rabu, 8 Disember 2010

Sahabat Blogger Giveaway

Sejahtera team bloggers dan silent reader...

Pertama sekali mau ucap terima kasih kepada penganjur, Lydia Miza(LM) dan kawan yang tag, Kak myna.
Ekceli entri ni publish semalam tapi kerana masalah teknikal, terpaksa publish hari ni.rasanya sempat lagi join ni, sebab date due GA ni ialah 12Disember2010 (ada lagi 3 hari)
Untuk maklumat lebih lanjut, KLIK sini. siap dengan syarat-syarat penyertaan ada di sini ^_^
Rasanya saya sudah jadi follower blog Hidup Itu Indah, tapi sudah lupa la kak follower yang ke berapa, ngeh ngeh ngeh...tahniah kepada LM sebab berjaya menganjurkan GAnya yang pertama.macam deem ni, tidak tau la bila la mau buat GA macam ni ;)

Deem yang comel mau tag apek , kak lyn & prince[k]ais

Kepada yang di tag, sudi2la join ye, sebab hadiahnya ialah MakeOver Blog dari Eija Design *wink wink* ^_~

Contest Terjah Dan Geledah

Sejahtera team bloggers dan silent reader...

Hadiah menarik menanti sayaanda::
1HadiahUtama+cash/topup RM10.00
5hadiah misteri berupa cenderahati.




Bau wang besar itu sudah sampai ke Sabah.hehehe....kasi publish awal-awal hadiah untuk mempengaruhi blogger lain untuk join contest ni,kan mak kan...:)
FYI, Contest Terjah Dan Geledah Di Tahun Baru Maal Hijrah adalah ilham sendiri oleh tuan punya blog Lagenda Mahsuri.com ni a.k.a Mak.
Ada syaratnya.tapi apa yang penting, syarat mak letak tu tidaklah menyusahkan peserta contest ini.tidaklah sampai suruh sediakan hati nyamuk 7 dulang yo...

Syarat Contest Terjah Dan Geledah::
1.Jadi follower Lagenda Mahsuri.
2.Buat entri yang berkaitan dengan blog penganjur.
3.Haruslah masukkan banner contest ini dalam entri blogger.nak letak diside bar pun oke.
4.Link kan 3 entry dalam blog penganjur yang paling disukai & make a wish hadiah yang bernilai RM50.
5.3 orang kasi tag ini contest.
6.bagi link entry ini di ruangan komen entry contest.

Huh...korang kalau tak paham juga itu syarat,mari kita geledah lagi sekali blog penganjur ni.

Ok, mari kunun kita berkasihsayangberhikayat::

Walaupun sudah lama jadi follower Mak ni,saya masih lagi kabur-kabur(sebab jerebu kot)dengan dia.jadi hari ni sempena contest ni,dengan muka selamba pigi la geledah sehabis baik blog pepel ni.
Tengok sini sana, pada pandangan saya la kan mak, blog ini memang sudah kemas dan tersusun,ditambah dengan warna yang menarik, iaitu ungu lembut.lagipun header baru tu cantik la.comel sangat2.bila refer balik no.28 tu,memang sangat kena dengan blog ni.dengan ruangan 2 kolum, semuanya tersusun rapi mengikut label masing-masing.contohnya, kotak Tabung Ayam, Baca kat sini sampai lebam, Hot entry...bla bla bla...
Tapi entri yang paling da' boom la katakan, entri Surat Untuk Kamu, Kalau Orang Dah Sayang Pos Ekspress Pun Tiba dan Tidakkkk...Surat Cinta Siapa Ni???
Mak(sambil tutup2 mata) kalau la saya menangkan mak, saya mau hadiah yang cantek di mata mak dan semestinya kurang dari 50 ringgit tu.kalau mak nak bagi semua topup pun oke juga.tapi takda la kenangan kan mak kan...bagi hair clip ke,hair band ke,cling bag ke(amboi!!!cakap macam aku ni pemenang!)
Dengan ini saya nak ajak 3 orang rakan blogger untuk sama-sama menerjah blog mak sempena Contest Terjah & Geledah::

myna
cik mulat
qamarguyz


Jangan rasa tertekan sangat bila join contest ni sebab due datenya kira lama lagi

21/12/2010 pada jam 11.59pm

untuk kawan-kawan yang telah di tag, take your time dear...mari la kita memeriahkan lagi contest alam maya ini.ok saya rasa saya berjaya memeningkan mak dengan entri panjang lebar ni....wa chow dulu!!!

p/s: sila skodeng di ruangan Sape Mak kalau nak tau apa tu no.28 ^_~

WTF!!!

Sejahtera team bloggers dan silent reader...

Hah...jangan salah tafsir yo...ini entri khas untuk menyeru semangat berblog(BW,update...watsoeverla!)tahap kemalasan yang melampau-lampau ini sebab jasad ku di opis tapi fikiran ke laut sudah.balik-balik ingat mau pulang kampung.
lagi-lagi sekarang ini opis tengah sibuk dengan kew-pa.pemeriksaan aset akan berlangsung selama seminggu mulai 13-17 Disember(minggu depan la tu).
Nanti bila mata sudah kejung dan otak sudah muak dengan kew-pa...saya akan merangkak ke blog anda anda anda semua ya.ok cau...tatatititutu....


p/s: WTF ::wat the fish...(tiba2 teringin makan ikan sungai)hahahaha!!!!