u klik me,i klik u back :)

Khamis, 29 Julai 2010

Bah...makan bah kita....

entri kali ni saya mau tulis pasal kegiataan saya yang bermoral.manatau kegiatan ni sama macam kamurang di luar sanakan? cerita ni pasal kegilaan saya dengan makanan.apa2 saja la yang penting sedap dan tidak memudaratkan kesihatan sia ni(walaupun kadang2 terracun juga perut pasal terlebih makan).sebab tu la badan tercomel sudah sampai dadi sia di kampung tu banyak kali tegur..."nanti ko naik bus or naik kapal terbang ndak muat tu pintu tu..."adei....adakah semangat gaban macam tu yang di bagi?hehehe...tapi dengan semangat kental yang memang tertanam dalam diri sendiri, saya tetap meneruskan aktiviti yang best ni....jeng3....





1.Kek harijadi Kak Midah / Umi yang kami celebrate di opis...date dia tu lupa sudah tapi kesedapan kek coklat+buah2an tu x pernah lupa.hehehe...

2.Buah pisang bagus untuk kesihatan.membantu dalam proses pelawasan dan mengurangkan sembelit ya puan2...

3.Cocola, nasi impit dan sate yang sememangnya sangat enak untuk dimakan pada waktu petang.apalagi kalau dimakan beramai2:)

4.Time balik kg dapat makan kerang bakar.sedap bila cicah dengan lada dan air limau.asam2 pedas gitu...RM18.00 dapat 20 biji kerang yg besar2 lagi tau...

5.Tetttttttt..............yang tu...bukan saya yg minum..hehehehe...saja post di sini

6.Yang ni baru betul.air kelapa muda yang sejuk.minum time penat n panas masa pigi tengok keramaian Pesta Menuai di KK bulan mei lepas...RM10.00 dapat dua biji owh....[cekik darah punya angkel].

7.Kek sempena hari ibu.saja beli untuk geng2 opis dan makan sama2.....Hepi Mothers Day to all mums in the world...:)

8.My feveret yg paling difeveret la.hehehe....sushi~~~.kalau balik KK mesti cari Rest.Sushi King.kalau x dapat makan rasa macam lemas2 ja.

9.Kadang2 lunch sup asam kepala ikan pun sodap!!!

10.Kek birthday member.Coklat di dalam putih salju di luar.dekat seminggu baru habis makan ya...*wink2*

11.Weekend masuk hutan n p pantai di Tawau.ni la hasil hari tu. Rebung tu dapat di tepi sungai, buah mangga dapat dari kebun orang(minta izin dulu baru boleh ambil tau),kerang air tawar n remis dari tepi pantai Tawau...biar penat tapi enjoy.....:)

12.Puding kelapa yang sedap dimakan time panas2...harganya RM2.50 satu gelas.

13.Ketam masak lada hitam...isk3...sedap sehingga jilat2 jari der...

14.Ketam goreng.lembut ja ketam ni.dimakan bersama2 dengan kulitnya sebab sudah jadi lembut.lagi sedap sebab my bro in law yang belanja...kuikuikui...

15.Berobok ni makanan asli orang Bugis di Tawau.sedap sangat2.terima kasih fren sebab bagi rasa semangkuk berobok...time2 orang demam lagi tu...lagi la masyukkkk...hehehe...rezeki jangan ditolak:)

16.Ni memang biasa la makan.mama ikan masak 3 rasa.juga disponsor oleh abg ipar sia. tu yang best balik kampung.malam2 mesti ramai2 keluar p makan seafood di tepi pantai...nyaman eh...

2 ulasan:

  1. No. 15 tu yang ku suka.. sedappnyaaa!!

    BalasPadam
  2. pergghh...ntah bila lagi bulih mkn tu kan?nyum3

    BalasPadam