u klik me,i klik u back :)

Rabu, 8 September 2010

Berat mata memandang,berat lagi bahu yang memikul.


Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.isk3...kesiannya orang2 kampung area Pasir Putih,Tawau.hari tuh di landa banjir,boleh view di en3 saya yang bertajuk Banjir di Pasir Putih, Tawau.
Semalam beberapa buah rumah terlibat dalam kebakaran yang berlaku pada waktu tengah hari.bayangkan lah waktu tu, dengan panas terik lagi...isk3.mula2 dengar tuh terkejut wo..selang sebuah rumah lagi, rumah kawan opis saya sudah.tapi nasib baik la pihak bomba cepat bertindak.dorang siram tepi kiri kanan rumah2 yang berdekatan supaya api tak merebak dan memusnahkan lebih banyak rumah.sebelum bomba sampai tuh orang kampung ramai2 ambil baldi siram sana sini sambil yang lain pakat ambil barang2 dalam rumah bawa keluar.


Tengok la...sekejap ja kawasan tuh luas terus.habis semua persiapan raya untuk lusa.melalui sumber2 yang terdekat mereka yang terlibat dalam kebakaran tu tinggal sehelai sepinggang lagi.sesiapa yang tinggal berdekatan tuh ringan2kanlah tangan untuk menghulurkan bantuan.yang jauh mari lah beramai2 mendoakan agar mereka tabah dan sabar menghadapi segala dugaan yang mereka hadapi.

note:terima kasih untuk gambar insiden kebakaran dari http://www.facebook.com/mytawau

2 ulasan:

  1. hmm...tulah psl kan?kita tak tau apa yg berlaku esok hari.bersama2 la kita berdoa dan sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada.

    BalasPadam